Kapitel 8

Jag tog i veckan tag i det där bråkiga kapitel 8 som jag hoppade över sist. Det gick hyfsat, det är en klar förbättring motför tidigare. Men kräver en genomskrivning till innan jag är nöjd. Jag checkar iaf av det så länge, det är trots allt redigerat.

Tänk att nu har vi kommit halvvägs på mitt skrivhalvår. Och faktiskt så har jag ju redigerat halva boken också, minus ett kapitel. Men då är det så finurligt att jag faktiskt planerade in en extra vecka, eftersom jag kände på mig att det inte skulle flyta problemfritt hela tiden. Och det är nog dags att ta ut den veckan nu. Trodde att jag skulle kunna spara den till maj-juni då det ser ut att bli riktigt tunga veckor i redigeringssynpunkt, men den behövs redan nu.

I veckan blev det en 8-10 skrivtimmar. Känns alltid lite med mitt 14h-mål. Men med tanke på att man jobbar 100% så är det väl inte fy skam att bedriva en sidoverksamhet på 20-25%. Det är faktiskt helt omöjligt att tro att man ska orka jobba 40h i veckan och skriva 20h i veckan och ändå träna och umgås med nära och kära osv. Nä, hellre det här makliga tempot och må bra samtidigt som man känner att man presterar något bra, än att stressa genom livet och stressa fram resultat.

Kapitel 11

Hoppsan!
Såg just att jag missade att skriva i söndags (förra veckan alltså) att jag faktiskt blev klar med kapitel 11 också, och att det blev hundra gånger bättre än det var innan!!

Jag skäms lite nu och då för hur jag misshandlar den här bloggen. Det är ju inget mer än en checklista numera. Inga roliga inlägg alls. Men å andra sidan kanske en checklista är precis vad jag behöver det här halvåret för att bli klar med boken. Så kanske jag har roligare "bli publicerad"-historier sedan. Kanske.

Ord per timme?

Har läst några skabliförfattarbloggar nu på morgonen och alla verkar hålla en väldans hög hastighet när de skriver. De flesta skriver iofs deckare och kanske är det lättare att skriva snabbt med något handlingsdrivet (förutsatt att man planerat handlingen) än något känslodrivet som det jag skriver. Jag tänker efter, känner efter, inför varje formulering.

Har de senaste veckorna kollat vilken hastighet jag själv håller. Rekordet är någonstans kring 500 ord per timme, men det var när jag skrev en separat novell som faktiskt var mer handlingsdriven. När jag skriver på boken kan det gå så långsam som 100 ord per timme, eller snarare 500 ord per fem timmar. Det är många pauser då fingrarna bara vilar på tangentbordet. (Till skillnad från det här inlägget som är 168 ord lång och tog cirka fem minuter att skriva...)

Det är väl egentligen inte så mycket att fundera över. Det tar den tid det tar. Men det vore ändå himla fint om det bara tog en månad att skriva en bok.

Kapitel 10

Har inte varit någon bra skrivvecka. Det blev så där att jag började kräva mer av mig själv än jag egentligen lovat, mer än ett kapitel per vecka alltså. Känns som att jag måste skriva ikapp kapitel 8 som jag misslyckades med och att skriva det OCH kapitel 10 blev så oöverstigligt att jag inte ens orkade seriöst försöka.

Men! Jag satte mig till slut fem timmar ikväll med kapitel 10 och fick till en klart förbättrat kapitel. Så nu kan jag bocka av även det. Skönt.

Jag ser fram emot kommande skrivvecka, eftersom jag verkligen är sugen på att ta tag i kapitel 11. Tror inte att jag ska få samma problem som jag fick den här veckan.

Kapitel 9

Att skriva är tokroligt! :D

Tänk att det är så lätt att glömma riktigt hur roligt det är att skriva. Efter kapitel 7 drog ut över två veckor så hittade jag inte lust/ork att skriva kapitel 8. Jag försökte, men det var inge bra och jag har ingen titel på det kapitlet. Utan titel är det svårt att veta när man hittar rätt. Jag är besatt av titlar. Men mer om det en annan gång.

I veckan hoppade jag tillbaka på det ordinarie schemat. Och det fungerade. Kapitel 9 är nu klart. Och jag är riktigt nöjd. :D Det krävdes bara sex skrivtimmar för att få till det.

Att kapitel 8 nu fortfarande saknas får jag fixa till över påsk eller någon gång när jag har tid över.