Vecka 16, betyg: 42

Produktivitet i allmänhet:
Jag har jobbat tre dagar, tränat som vanligt och skött alla hushållssysslor. Har också hunnit vara social med flera olika grupper/vänner. Men veckan har inte utmärkt sig som ovanligt effektiv. Speciellt inte som jag i helgen varit uppe till 3-5 tre nätter i rad.

Mot målen:

Det känns mer och mer hopplöst att få jobb, åtminstone ett jobb jag kan vara stolt över… vad nu det betyder. Istället för det försöker jag fokusera på något som jag kan styra, nämligen mitt skrivande. Tyvärr har jag blivit distraherad av ett par nya besattheter så det har inte blivit så mycket skrivande som jag drömt om. Lite besviken eftersom det gick så bra i påsk. Men jag ska göra en come back, jag SKA skriva en timme om dagen (minst). Det fåniga är att det bara är jobbigt att komma igång, när jag väl sedan skriver är det superroligt och jag kan inte sluta när timmen är slut. Ja, det måste bli förbättring. Jag måste hålla en novell / månad. Men jag vill se mycket hellre se ett par avsnitt av min nya besatthet, Queer as Folk (US).

Bronsilverguld?

Hur det än går så ska jag se till att bli en vinnare i skrivarkampen. Frågan är bara hur mycket jag vinner.

Brons: Om jag inte ger upp utan fortsätter att kämpa med den här berättelsen hur trögt det än går. Jag har aldrig skrivit en hel roman utan alltid tappat inspiration halvvägs. Om jag bara inte ger upp den här gången så är jag en bronsvinnare. Och så länge jag inte gett upp är jag en bronsvinnare, jag är alltså en vinnare redan nu eftersom jag kämpar vidare!

Silver: Om jag lyckas slutföra berättelsen och då skicka in den till ett förlag eller två. Det här är egentligen allt jag satsar på, att slutföra min allra första roman. När jag väl gör det ska jag för första gången i mitt liv skicka in i hopp om att bli publicerad. Det blir spännande, ser till och med fram emot mitt första refuseringsbrev. :D

Guld: Om jag blir publicerad. Det här är bara en bonus. En väldigt stor bonus som skulle innebära att min livsdröm förverkligades, men dock bara en bonus.


Vecka 15, betyg: 44

Produktivitet i allmänhet:
Jag har klivit upp tidigt varje morgon och fyllt min dag till bredden med olika aktiviteter, förutom söndag, så jag har inte mycket att klaga på där.

Mot målen:

I min enfald trodde jag att påsken skulle vara en lugn tid då det skulle finnas tid att skriva flera noveller, söka jobb och kanske vara lite social. Jag upptäckte snabbt att jag styrde fritt över rätt få timmar per dag. Framgången har därför inte varit allt för stor. Men jag kan stolt meddela att varje ledig stund jag kom över såg jag till att spendera med skrivande. Jag är riktigt nöjd med vad jag presterat i helgen (i princip en halv novell). Bara jag kan fortsätta i det här tempot kan det nog bli något till slut.

Glad Påsk!

Nu är det äntligen glad påsk. En anledning att vara extra glad (för mig) är att jag i veckan lyckats hinna med allt jag tänkte nu innan jag åker hem över långhelgen. Det blir höga produktivitetspoäng det. Hurra! 

Till påsk ska jag slappa, äta godis, hänga, äta godis, slöa… och ta ett stort beslut om min framtid. Haha. Riktigt så seriöst kanske det inte är. Men jag har ändå tänkt att om jag verkligen vill bli författare så måste jag bevisa det för mig själv genom att skriva fingrarna av mig i helgen. Jag har varit på tok för slapp när det gäller mitt skrivande. Det är inte tänkt att författardrömmen ska vara en dröm som håller mitt hopp upp genom att jag kan tänka "mitt liv ska inte vara så här jämt, jag ska bli författare" nu och då. Författardrömmen ska vara en dröm som förverkligas och det lär inte hända om jag inte arbetar på det. Den stora frågan är om jag är en blivande författare eller en hopplös drömmare. Återkommer med resultatet av undersökningen. ;)


"Planmani" eller Vecka 14

Produktivitet i allmänhet: 33%
Liksom förra och förrförra veckan var mån-tors rätt slappa medan jag i helgen varit nyttig. Måste ta tag i veckodagarna nu också. Till veckan måste jag lyckas eftersom det bara är tre dagar innan jag åker hem till familjen och tar påskledigt från arbetslösheten. Haha 

Mot målen: 0%

Är det någon som har fått känslan att jag gillar att göra upp planer för att nå målen bättre än vad jag gillar att utföra planerna? Föra veckan hittade jag på finfina metoder för att nå drömmen om att bli en publicerad författare och drömmen om att någon gång få jobb. Men jag har inte följt dem. I veckan har jag hittat på en finfin plan för att hitta en pojkvän. Måste bara sätta dem till verket också! Varför går det så dåligt? Kanske försöker jag för mycket på en gång, kanske borde jag fokusera på en sak bara? Men det fungerar inte när jag vill göra en helrenovering av mitt liv! (Ja, jag hör er som mumlar att även helrenoveringar görs en sak i taget.) Eller så är jag helt enkelt för lat. I vilket fall måste det bli ändring!

Veckans betyg: 38 (Av max 70.)


(Kunde inte posta igår så jag lägger ut veckorapporten nu istället.)

"Slappt igen" eller Vecka 13

Produktivitet i allmänhet: 33%
Liksom förra veckan var mån-tors rätt slappa medan jag i helgen varit på språng hela tiden.  

Mot målen: 15%

Jag har redan satt min nya skriv-en-timme-om-dagen-metod till verket och jag tror att den fungerar. Däremot har jag inte satt min sök-jobb-aktivit-en-halvtimme-om-dagen-metod till verket och jag har inte haft några direkta resultat på den gamla häng-på-arbetsförmedlingens-hemsida-och-hoppas-på-det-bästa-metoden heller. När det gäller pojkar har jag känt mig kluven men generellt känner jag mig fortfarande optimistisk, än om jag så klart inte har några konkreta resultat att visa upp. (Seriöst, snart måste jag ha några konkreta resultat i någon av kamperna annars blir det pinsamt!)

Socialliv: 15%

Jag har varit lite spontant social och hittat på lite saker, och jag har varit extra social med mina arbetskompisar och även haft ett upplyftande samtal om "killen som var intresserad av mig men inte jag av honom förrän senare kanske och då var det antagligen för sent och i vilket fall röker han så han har ändå ingen chans". (Minns ni honom? Jag skrev om honom i början av året någon gång... ah, en sökning på "rök" gav resultat, den 5/1 är han omnämnd. :P) Däremot är jag besviken på mig själv för vad jag gjorde i helgen. Dels var jag helt avstängd och otrevlig mot nya bekantskaper och dels var jag rent avfärdande mot en kille som har varit intresserad av mig länge. Varför kunde jag inte ha varit trevligare?
Redan nu efter bara ett par veckor känner jag att den här kategorin är urtrist. Måste hitta på ett intressantare hinder till nästa vecka… eller så får jag vara hinderslös. :)

Veckans betyg: 36 (Av max 70.)