Halvvägs där

Boken som jag skriver, min första, har 26 kapitel varav 13 i dagsläget är oskrivna. Vilket betyder att jag just nu kommit halvvägs! Det känns helt underbart. Måste komma på ett passande sätt att fira. Känns faktiskt smått overkligt att jag är halvt klar. Och det senaste kapitlet jag skrivit är jag riktigt galet nöjd med. Så där nöjd att jag är ganska övertygad om att jag är universums härskare.

Det här med att jag kommit halvvägs betyder en annan sak också, nämligen att jag redan skrivit 2 kapitel under 2007. Vilket i sin tur betyder att jag är i fas med min hysteriska plan att skriva ett kapitel på tio dagar. Det är också ofattbart.

Men också roligt. Så roligt. Måste fira på något sätt. Måste fira att min dröm faktiskt kan bli sann!

År 2007 lovar jag Att Göra...

År 2006 är över, gäller det samma för "Att göra"? Självklart inte. År 2007 har anlänt och väntar bara på att bli fyllt av spännande löften. Så vad ska jag göra år 2007?

-> Mitt första och största löfte gäller mitt skrivande. Innan året är slut ska jag ha skickat in min bok till ett förlag. Brista eller bära.

Mer specifikt
tänker jag mig att jag ska skriva klart ett första utkast av boken under jan-maj. Sedan ska jag finslipa allt under juni-aug. Och i september ska boken in till förlag. Jag har redan valt vilka två som ska få äran att vara de första med chans på detta... otroligt spännande projekt! :D Då bör jag ha fått svar innan året är slut. Så innan året är slut vet jag om jag är refuserad författare eller en (soon-to-be) publicerad författare. Mycket spännande.

Mer praktiskt innebär detta en hel massa jobb! Jag har i dagsläget skrivit totalt 11 av 26 kapitel. Det innebär 15 återstående kapitel på 5 månader. Tre per månad alltså. Det är skrattretande. I någon drömvärld kanske jag skulle kunna klara två per månad, men tre stycken? Löjligt. Men det är i vilket fall målet. Om jag nu har alla 26 kapitel avslutade till den 31/5 har jag sommaren på mig att bearbeta alla texter och få fram ett andra utkast som är så bra att jag vill skicka in det. Det är 26 stycken bearbetningar på 13 sommarveckor. Två per vecka alltså. Det är om möjligt ännu mer skrattretande. I en drömvärld kanske två bearbetningar tar fyra veckor, men en vecka? Löjligt. Men det är i vilket fall målet. Jag har som minikrav att jag skriver 1h varje vardag och 3h varje helgdag, totalt alltså 11h varje vecka.

Jag har det jag gör i år. Men förutom min bok finns det en del andra småsaker i mitt liv som jag vill arbeta med.

-> Jag ska läsa en bok i månaden (Omläsningar av Harry Potter och dylikt räknas inte.) Sedan jag fick jobb har jag inte läst en enda bok, innan dess läste jag massor. Måste hitta tillbaka till bättre vanor!

-> Jag ska regelbunden ringa till vänner som bor så långt bort att jag sällan träffar dem.

-> Jag ska äta nyttigt och träna för att bygga upp kroppen något. Jag är i stort nöjd med min träning och min kropp men min överdel kunde behöva lite synligare muskler. Som inspiration har jag hittat Better Bodies Fitness Model Search 2006 vinnaren. Anna-Maria Lacatus. Sån mage och sådana armar vill jag ha, eller iaf 90% av det.
http://www.betterbodies.se/model/annamaria.htm

-> Jag ska hitta ett jobb jag trvis med till september. Då har jag varit ett år på mitt nuvarande jobb och det är tillräckligt för ett sånt jobb. Jag måste söka mig till något långvarigare. Jag ska dock inte lägga allt för mycket krut på det här eftersom det trots allt ändå är mitt skrivande som spelar roll i år!

I övrigt ska jag så klart fortsätta att vara lika produktiv och duktig som jag varit under 2006. (Ska däremot inte fortsätta betygsätta mina dagar, det systemet har redan gett önskad effekt.) Mitt ouppnådda mål under föregående år (pojkvän) tror jag dock att jag lägger på hyllan ett tag. Jag känner av någon anledning inte lika mycket panik längre. Jag kan ta det lugnt ett år och se vad som händer. Jag trivs ändå med att vara singel och det ger mig mer tid att fokusera på skrivandet. Men vem vet vad som händer, kanske ändrar jag mig imorgon.

Titta vad jag hittade i det allra första inlägget på bloggen, från förra nyår.
"Jag drömmer nämligen om att bli en publicerad författare, det är dit alla vägar ska leda."
Det stämde verkligen inte på 2006 där jag hade så många så stora så spridda mål. Men det ska bli mitt mantra för 2007! Det är dit alla vägar ska leda.

2006 - var den allmänna produktivitetens år.
2007 - är skrivandets år!

Utvärdering 2006

Att göra är listan över mina mål för år 2006. Jag ska hitta jobb, bostad, pojkvän och skriva klart boken jag arbetar på. Följ min kamp för att bli galet produktiv!

Bostad
Mål: Innan året är slut ska jag bo i en lägenhet jag är nöjd med.
Resultat: Ja!
Flyttar idag in i min nya fina stora (dyra) lägenhet. Och jag tror att jag kommer att vara väldigt nöjd. 


Jobb
Mål: Jag ska inte vara arbetslös till årsskriftet. Men det finns inget i målet som säger att jag måste göra karriär eller vara välbetald eller ens arbeta inom mitt ämne.

Resultat: Ja!
Den första september fick jag äntligen jobb. Det är inte världens roligaste, mest utmanande eller bäst betalda. Men jag är inte arbetslös. Och lär inte bli det inom överskådlig framtid.


Pojkvän
Mål: Till nyår ska jag ha eller ha haft en pojkvän (tillfälliga ragg och en-dates-killar räknas ej).

Resultat: Nej.
Trots att året har varit fyllt av flirtar och date:ar och möjligheter så har det inte blivit något av det.


Skrivande
Mål: På ett år ska jag skriva 12 kapitel. Förslagsvis en i månaden.

Resultat: Nästan.
Jag har skrivit 7 kapitel.


Jag är faktiskt imponerad. Efter det första (misslyckade) halvåret trodde jag inte att jag skulle kunna nå något av målen innan nyår. Men nu har jag klarat 2,5 av 4 mål. Och vad gäller min allmänna produktivitetsnivå så har den minst fördubblats. Jag har inte längre problem med att jag regelbundet slösar bort tid. Jag är på, jag är redo. Jag lever. Nu! Ja!

Och jag vet att jag har "Att göra" att tacka för en del av det. Så tack för 2006!