Vad är problemet egentligen?

Problemen fortsätter.
Koncentrationsproblem.
Självförtroendeproblem.

Tron på mina ord blir svagare varje gång jag läser dem. 
Vet inte om jag faktiskt börjar inse att kapitlen är dåliga eller om jag bara börjat lessna på bra ord som jag läst ett par gånger för många. (Innerst inne vet jag dock att stycken jag är nöjd med kan jag läsa hur många gånger som helst, så övriga kan inte vara tillräckligt bra.)
Vet inte om jag faktiskt känner att boken inte är tillräckligt bra eller om jag bara är rädd att den inte är det, så mycket hänger på den.

De första fyra kapitlen skrev jag på en skrivarkurs.
Om kapitel 1: "Det här borde vara publicerat redan. Det är helt rätt."
Om kapitel 2: "Jag läste högt för min sambo för det var så bra."
Om kapitel 4: "Det här är i min mening det bästa du skrivit."
Men... vad betyder det, är bara tre personers åsikter. Kapitel 1 har jag skrivit om så det är tredubbelt så bra nu. Kapitel 2 försöker jag förbättra men jag blir bara mindre nöjd. Kapitel 3 har jag helt slängt ut. Och om du kapitel 4 var bäst dittills, vad säger det? Bäst av fyra dåliga kapitel är ingen merit. Det är kapitel 4 jag försöker skriva om nu. Det går inte så bra. :)

Min mamma fick läsa första kapitlet idag, trodde att jag skulle få inspiration eller något. Hon påstod att hon genast ville läsa kapitel 2. Men vad betyder det, mammor ljuger (tillochmed när de inte vet om det).

Egentligen spelar det ingen roll vad andra människor tycker, det enda som betyder något är om JAG är nöjd.

Det finns i min bok just nu en karaktär som jag är helt nöjd med. Och lustigt nog var det den karaktär jag inledesvis hade svårast med. Det gör mig hoppfull.
Kanske blir det bara så där extra bra om man måste jobba då där extra hårt för det. Och då är jag definitivt på rätt väg.

Augusti, härlig semester är det då

Utan skam i kroppen kommer här erkännandet.

AUGUSTI - Det som var

Hela semestern försvann i slöa soliga sommardagar. Min bok var prio 64 och de få gånger jag tog mig så långt ner i priolistan var det bara för att konstatera att jag fortfarande kört fast. Stora delar av boken är inte tillräckligt bra. Jag vill att allt ska vara perfekt, hela min framtid hänger trots allt på den. Ingen press eller så...

SEPTEMBER - Det som kommer

Jag försöker nu skriva om och skriva bättre så jag vet inte vad jag ska sätta för mål. Egentligen vill jag ha som mål att vara nöjd med de kapitel jag redan skrivit innan månaden är slut. Då kanske jag äntligen kan börja arbeta mig framåt igen.

4 veckor ledigt

Idag jobbade jag första dagen efter semestern. Det var som att hela världen släppte in hösten och sörjde med mig, det är apkallt och piskande regn här.
Men med det sagt så var jag faktiskt positiv och pigg på jobbet, semestern har faktiskt fungerat!

Enda problemet är att jag inte varit så effektiv som jag planerat vad gäller skrivandet...
Inte ens nästan...

OBS: Ovanstående minipost skrevs i måndags (27/8) men publicerades inte pga datorbekymmer.