"Guldfeber" eller Vecka 8

Den här veckan har präglats av två stora framgångar, dels diverse OS (Främst: Hockeyguld – YAY!) och dels min redovisning i fredags (efter jag klarat av den var jag personligen värd en guldmedalj och firade vederbörligt). Det har med andra ord varit en bra vecka. Jag har fått ytterligare lite spridda goda nyheter från ett par håll. Men det har för den sakens skull inte varit en speciellt produktiv vecka.

Produktivitet i allmänhet: 50%
Medelmåttig är det rätta ordet. Jag har gjort det jag ansträngt mig för att göra men inte ansträngt mig för att göra speciellt mycket, om du hänger med. Jag är mest nöjd med att veckan är över.

Mot målen: 0%

Alla kamper stannade upp då jag nu fokuserade på min redovisning. Jag har således inte haft tid att arbeta på alternativa jobbframgångar, pojkvänssökning eller novellskrivande. Av de tre kamperna var den sistnämnda den svåraste att ta paus i eftersom jag verkligen känner mig inspirerad. Det ska bli mycket spännande att se vad måndag och tisdag producerar (om jag därmed kan nå mitt februari-mål).

Sovstatistik: 75%

Det har blivit lite mer sömn igen, typ 1-10 varje natt. Vet inte om det beror på förra veckans sömnbrist eller om jag bara varit lat. Det är ändå en regelbundenhet som jag är stolt över och vettiga tider och trots allt inte extremt långa nätter, så jag är mest nöjd. 

Veckans betyg: 43 (Av max 70.)
Fredagen förtjänade årets första nia vilket förklarar det något missvisande höga totalbetyget.

"Brokeback Mountain" eller Vecka 7

Vad sägs om det? Hela veckan har präglats så mycket av den underbara filmen Brokeback Mountain att det fick bli vekotiteln! Den har påverkat både positivt och negativt. Generellt har det inte varit en vecka som jag brukar räkna som lyckad men det har varit några (tre) stora extra plus, de flesta nu i helgen!

Produktivitet i allmänhet: 50%
Veckan har varit smått misslyckad eftersom jag varit alldeles för slapp. Jag har inte utnyttjat dagarna till max som är mitt galet produktiva mål! Dels var det den plötsliga friheten jag upplevde (efter att förra veckans många åtaganden var avklarade) och dels var det den känslotömmande Brokeback Mountain som satte käppar i hjulet. Det var som att jag inte kunde sparka igång mig utan bara levde i vakuum med mina tankar och besattheter. Men nu idag har jag ändå presterat bortom vad jag trodde var möjligt så ett stort plus för söndagen!

Totalt blev måndagen och onsdagen två lata dagar, tisdagen och torsdagen två hyfsat produktiva dagar, fredagen en kreativ dag, lördagen en social dag och slutligen söndagen en mycket produktiv dag. Lite svårt att sätta produktivitetsprocent men jag kompromissar till slut och går halvvägs.

Mot målen: 50%

På jobbfronten blev kampen plötsligt mer deprimerande igen. Min handläggare på arbetsförmedlingen fick mig i princip att känna att min enda utväg var att jobba med telemarketing. (Inte för att det är något fel med det men jag skulle vara hopplöst värdelös på det och jag har trots allt en dyr akademisk examen!) Men nu har jag bestämt mig att trots allt se ljus på framtiden. Jag ska ta tag i saker, jag har ett mål nästa vecka (som jag bävar inför) och ett mål för veckan efter det! Nu ska inget lämnas åt slumpen!

På pojkfronten hände det i lördags lite grejer. Inte att jag hittade den stora kärleken i mitt liv precis men jag hittade en kille jag skulle kalla potentiell pojkvän – och det är inte illa! (Ett tag trodde jag att det var hopplöst.) I vilket fall visade det sig att han nyss flyttat från stan så det blev inget mer med det men det var ändå mycket trevligt. Fast nu är jag osäker på om jag ska var glad över att det visade sig att kampen är hoppfull eller om jag ska skämmas för att jag lät bli att utforska det mer bara för att han inte bodde i stan. Kanske var det för mig bara en anledning att fly och annars hade jag hittat något annat skäl, men jag hoppas och tror faktiskt inte det den här gången. Så jag väljer glad-sidan! Han hade det finaste leende jag sett på lääänge! :) Ett andra stort plus!

På skrivarfronten har jag haft mycket tillfredsställande framsteg! Jag känner redan att jag kommer att leva upp till mina nyligt uppsatta delmål. Jag har skickat in ett bidrag till februaris novelltävling och dessutom skrivit hälften av ytterligare en novell som jag är extremt nöjd med! Detta har jag absolut Brokeback Mountain att tacka för. Känslor av alla slag är alltid mycket inspirerande när jag ska skriva och BM är lika känsloväckande som den är känslotömmande! Ett tredje stort plus i veckan!

(Påminnelse: Bostadsjakten ligger för tillfället på is.)

Sovstatistik: 60%

Jag är nöjd. Men jag kan inte påstå att det har gått lika bra som förra veckan då jag i princip sov regelbundet 1-9. Nu har jag sovit 5-10 i två nätter och 3-10 i en natt. Istället för att sova för mycket verkar jag i veckan ha sovit en aning för lite. Men jag har i alla fall inte tagit några orimligt långa sovmornar trots att jag saknat disciplin att lägga mig i tid och då det här är en produktivitetsblogg är jag mycket stolt över det!

Veckans betyg: 39 (Av max 70.)

"Stressad" eller Vecka 6

Produktivitet i allmänhet: 50%
Det har varit en stressig vecka. Jag har jobbat motsvarande 60% av heltid. Dessutom har jag donerat ännu mer av min tid till behövande, totalt har jag hjälpt till 3h/dag mån-fre och hela söndag (12-00! …jag har bara middagspaus just nu). (Få nu bara inga galna idéer om att jag faktiskt gör något värdefullt för mänskligheten eller så, jag hjälper bara en vän med ett projekt. Det är skoj att kunna bidra och känna att man är till hjälp, men samtidigt är det lite störande eftersom jag tvingas sätta mitt eget liv på paus. Men idag blir vi iaf klara.) Dessutom har jag tränat extra mycket den här veckan. Så ni kan förstå att det har varit ett fullspäckat schema!

Faktiskt har veckan varit lite väl fullspäckad, det har varit otrevligt stressigt och jag har som sagt fått skjuta på saker som är viktiga för mig (typ att skriva arbetsansökningar och uppdatera min hemsida). Om det handlade om att vara upptagen så skulle det i veckan ha fått full pott, men eftersom det handlar om att vara produktiv så känner jag ändå att jag inte producerat så mycket som jag vill. Inte minst på fredagen då en del av mina plan blev inställd och jag kunde helt apatiskt inte förmå mig att göra något annat så tre timmar flög iväg bara så där!

Mot målen: 20%

Mot jobbmålet har kampen blivit lite mer optimistisk.
1. Det har funnits lämpliga jobb att söka.
2. Jag har seriöst börjat pressa min handläggare för att få ett möte.
3. Jag har hört talas om ett nytt praktikprogram för arbetslösa akademiker.
4. Jag har fått mer information om pedagogikutbildningen och den låter riktigt intressant.
Men konkret har inte något förändrats. Förutom att jag har jobbat extra tre dagar. Det är knappt så att man kan räkna sig som arbetslös när man jobbar tre dagar.

Mot pojkvänsmålet är det löjligt lite framsteg. Jag har inte varit i någon situation där jag lärt känna nya människor. Ska verkligen bli ändring på det! Snart ska jag bli så desperat att jag går omkring på stan med ett plakat där det står "Vill lära känna nya människor". Över huvud taget har jag knappt hunnit med något socialliv den här veckan.

Mot skrivardrömmen har kampen gått allt för långsamt. Jag anstränger mig helt enkelt inte tillräckligt mycket. Jag tror att ett problem är att mot t.ex. jobbmålet och pojkvänsmålet har jag delmål. Jag ska gradvis lägga till extra ansträngningar om jag inte fått resultat inom vissa perioder. Mot skrivardrömmen (att skriva ett första utkast till ytterligare 16 noveller i år) känner jag det som att jag har all tid i världen, året är inte slut än på länge. Men sedan när november kommer vet jag att det som så många gånger förr kommer att visa sig omöjligt att skriva så effektivt. Så nu ska jag införa delmål. Varje månad ska jag skriva en novell. Med tanke på att jag bara skrev en halv i januari och ingen hittills i februari ligger jag lite efter. Det målet ger visserligen bara 12 noveller på ett år men det känns ändå rimligt och skulle jag klara 12 så skulle jag inte vara besviken över de 4 från årsmålet som jag inte hann med. Dessutom tänker jag försöka börja delta i novelltävlingar. Dels för att träna förmågan att skriva olika sorters texter och dels för möjligheten att tjäna några slantar. Februaris tävling blir en rätt fånig och prislös sådan, men det var den enda jag hittade. Om jag skulle behöva skriva en ny novell enbart för att delta i den här tävlingen så skulle jag inte göra det. Men när jag ändå har en gammal som passar mönstret kan jag väl lika gärna fixa till den och skicka in den till Vecko Revyns novelltävling.

Sovstatistik: 75%

Framgång igen! Jag har inte överstigit mitt önskemål om 8h-nätter och jag har dessutom lyckats flytta dem från 2-10 till 1-9. (De första två nätterna sov jag visserligen 00-06 respektive 23-09 men i medel ser det bra ut!) Klockan 9:00 när jag vaknat har jag inte heller bara motvilligt lyckats ta mig upp utan jag har velat gå upp, jag har varit pigg! 

Veckans betyg: 46 (Av max 70.)

"Rekord" eller Vecka 5

Produktivitet i allmänhet: 78.57%
Måndag och tisdag hade ingen dötid. De var hundraprocentigt effektiva och inte sån där effektivitet då man gör saker hela tiden men undviker allt som man tycker är tråkigt. Jag gjorde allt som stod på min veckolista rakt av, både roligare och tråkigare saker. Onsdag och torsdag följde med nästan lika hög produktivitetsgrad. Fredag och söndag var lite halvtama. Lördagen bjöd för tredje veckan i rad på några väl spenderade timmar då jag jobbade! Tidigare bestämdes det att jag skulle jobba extra på mitt gamla sommarjobb varje måndag, de senaste veckorna har jag också fått rycka in på lördagar – hoppas att det håller i sig!

Lite har min produktivitet berott på att yttre omständigheter krävt att jag donerat tre av mina kvällar (18-00) till välgörande ändamål. Att plötsligt bli av med så mycket tid gör absolut att man tvingas vara effektivare den tid man har kvar.

En enkel matematisk formel ger att 100% + 100% + 90% + 90% + 50% + 50% + 70% i snitt blir 78.57 procents effektivitet i veckan! Det är jag mycket nöjd med.

Mot målen: 20%

Jag har inte haft några direkta motgångar. Har inte haft några större framgångar heller men två positiva utvecklingar har veckan bjudit på!

Har börjat överväga att läsa pedagogik, om nu utbildningsdepartementet erbjuder någon sådan utbildning. Att börja fundera på att läsa mer (har redan läst nästan 6 år) räknas kanske inte som ett steg i rätt riktning då målet är att blir vuxen och få jobb... men jämfört med att vara arbetslös känns det helt rätt!

Har hittat en idol till min blogg och min kamp. Trots att jag bara officiellt sett upp till henne i tre dagar känner jag redan att hon inspirerat mig i flera positiva beslut. Mest har det varit mindre beslut (som att jag ska arbeta för att få en bättre hållning) men de större besluten kommer nog när som helst! Men hennes perfekthet (inbillad från min sida) ger förutom motivation också upphov till lite ångest. I vissa avseendet har jag långt kvar innan jag är lika bra som jag tror att hon är.

Sovstatistik: 50%
Igen (som för två veckor sedan) har jag lyckats med att hålla åtta timmars nätter. Tyvärr har de igen hamnat vid 2-10 istället för 1-9 men det är ju ändå bättre än 3-11. :)

Veckans betyg: 49 (Av max 70.)
– Rekord!

PS. En bloggnyhet: Alla veckorapporter ligger nu under en kategori så att du lätt kan läsa alla i följd – yay! ;)