Lata dagar

Trodde att jag var bättre på att ha semester än så här.

Har tekniskt bara haft semester i två dagar (än om jag varit ledig totalt fyra, helgen inräknad). Har redan börjat vända på dygnet, slöa framför dator och tv (jag som faktiskt inte sett tv på hela våren.. har nu t.ex. blivit beroende av mtv:s MADE (!?) och hur kan man inte älska Extreme Home Makeover). Orkar inte aktivera mig alls, knappt lämna lägenheten. Det är som att vara arbetslös all over igen. Hjälper inte att regnet öser ner utanför.

Trodde att jag skulle skriva som en galning så snart jag fick semester.

...dessutom har jag redan tillbaka-till-jobbet-ångest. Det är egentligen den största delen av probelmet. Hela semestern känns som en nedräkning. Insåg liksom inte hur fel jag hamnat förrän jag tog en paus. Problemet är att jag trivs på jobbet, så jag tänker inte på det när jag är där. Men nu har jag fått extra plats i huvudet för alla sådana tankar. Det kan inte längre kallas en tillfällig lösning, det är mitt liv. Hm.

Måste komma ifrån tidspressen och framtidsångesten och njuta av stunden, varje stund.

Det är ändå längre kvar av semestern! Och jag har snart skrivit en bok! Och de säger att imorgon ska det vara bra väder!


Juni blommar mest?

Sommaren är äntligen här och jag har känt av den energikick som brukar drabba mig då. Energin har varit här, hållit mig på bra humör, fått mig produktiv... till och med fått mig att skriva igen, men bara ett kapitel. Det är inte kreativitet som saknas, det är tiden (som vanligt).

Övrigt.
Jag har läst de böcker jag lovade.
Jag har hållit kontakten med de vänner jag lovade.
Jag har ätit/tränat som jag lovade.
Värt att nämna. :)

Men skrivandet, som är mitt huvudsakliga fokus, sackar fortfarande efter.
Å ena sidan har jag 7 kapitel kvar att skriva på två månader för att jag ska nå mitt må-bra-mål. (Må-bra-målet är också känt som mål 3)
Negativt sett har jag alltså missat mål 1 (klar till sista maj) och mål 2 (klar till sista juni).
Å andra sidan har jag skrivit 7 kapitel under första halvåret av 2007. (Kan jämföras med 7 kapitel totalt under hela 2006)
Positivt sett är jag ändå på (god) väg och har all möjlighet att vara en refuserad alt. en (soon-to-be) publicerad författare vid årsskiftet.

Till sist: Tjugo dagar (DAGAR!!!) till sista Harry Potter boken. OMG. Frågan är bara, var köper man den för att få den så tidigt som möjligt...