Sagan fortsätter

Det är svårt att skriva. Det är ännu svårare att inte skriva.

Så därför skriver jag. Dagens visdomsord. Kan vara veckans visdomsord till och med.
När jag skriver på min bok så kämpar jag, hela tiden. Och eftersom jag vet hur mycket arbete det ligger bakom orden har jag väldigt svårt att kasta något. Men nu har jag insett att delar av min bok är handlingslösa och allt för vardagstråkiga. Det är dags att intensifiera, det är dags att sålla.

Bäst just nu
Språkkvalitet. Jag skriver meningar som jag aldrig läst förr och det är jag stolt över.
Fall Out Boy - Hum Hallelujah

Sämst just nu
Karaktärer. Jag skulle vilja kunna skriva en karaktär levande, för mig är de iband bara redskap och det tycker jag är synd.
Mitt sockerberoende.

Jag är för övrigt oförskämt energifull och samtidigt lugn. Jag orkar allt, och jag är glad rakt igenom, samtidigt som jag känner att boken hellre får bli bra färdig än snabbt färdig. Sista augusti betyder inte lika mycket för mig längre.

Svårt att skriva en bok

I början av processen är det svårt att komma igång, det tar ett tag innan man känner sina karaktärer och sin story tillräckligt bra.


I mitten av processen är det svårt att hålla motivationen uppe, det blir ofta att man tappar fokus eller energi.


Men på något sätt har jag, för första gången i mitt liv, lyckats ta mig förbi de hindren. Har dock stött på ett nytt, ännu svårare, hinder. Oväntat?


I slutet av processen är det svårt. Bara svårt. Har verkligen det här kapitlet någon poäng och varför är det motiverat att ha den här ordning och är den här karaktären ens värd att nämna och är inte halva boken egentligen värdelös?

Lite problem att ta mig framåt just nu alltså. Det är som att ju djupare jag gräver i det jag skrivit, desto mer missnöjd blir jag. Men sedan finns ett par kapitel som är ruggigt starka, även enligt mig själv. (Fast det gör att övriga kapitel ser ännu svagare ut.)

Urgh. Hur tar man sig förbi tvivlet? Det räcker ju faktiskt inte med att skriva en bok. Det måste vara en tillräckligt bra bok.


Juli come, juli go

Dags för ytterligare en sån där månadsavstämning. Otroligt vad tiden flyger iväg.

JULI

Skrivande
I juli har jag skrivit ett nytt kapitel, som jag blev nöjd med. Och jag har dessutom skrivit ett andra utkast på två kapitel.
Hade först inte tänkt börja omarbetet förrän jag var klar med första arbetet. Men när man känner sig inspirerad är det ingen idé att stå emot.
Kap 1 gick från bra till riktigt bra. (Inte perfekt, men inte allt för långt ifrån. Det kapitlet är det enda i boken som är omarbetat en gång tidigare redan.)
Kap 2 gick från halvdåligt till okej+. (Behövs nog en ytterligare omskrivning där.)
Trots allt så går det framåt. Det är en skön känsla.

Övriga löften
Träningen ligger på en behaglig sommartakt och böcker har jag läst (sju HP böcker). Lite sämre gick det med telefonlöftet jag gav i början av året.


Allt som allt var det dock en trevlig månad. Om än lite kort. (En liten extra trevlig sidnot kan vara pojk vännen som fortfarande inte är pojkvän, men nära.)


Har insett att de här avstämningarna i månadsskiftet inte bara bör blicka tillbaka på det som varit utan även blicka till det som är mycket viktigare, det som komma skall.

AUGUSTI

Skrivande
Jag har semester och bör därför hinna skriva massor! Jag hoppas på tre nya kapitel och omskrivningar av första halvan av boken. Jag vet att det är hysteriskt mycket men wtf, jag är ledig. Dessutom ska man alltid satsa högt. Friskt vågat, hälften vunnet.

Övrigt
Mitt andra lilla löfte är att alltid svara i telefon (se bekännelse nedan)... om det inte är någon av de oönskade killarna. Har redan börjat detta idag och det går bra, är nöjd.