En släktsaga

Tillbaka i stan och allt är sig likt.
Vistelsen på "landet" med släkten var mycket trevlig, men hur jag trodde att jag skulle få ro att skriva med en hel yr släkt runt mig är obegripligt. Skrev inte en minut. Har istället kokat kola och spelat spel och löst korsord och sånt viktigt.

Med nyår redan i övermorgon ser jag inga större möjligheter att vända på det här året.

God Jul

Nu reser jag bort över julhelgen till den internetlösa obyggden.
Ska försöka att vara riktigt flitig och skriva mycket under tiden, ibland känns det som att teknologin är det som kommer i vägen mest annars så det kanske blir värsta möjligheten!


72% klar

060822: En tredjedel
070121: Hälften
081210: 72%

Jag är ju snart klar. Kanske inte snart-snart. Men mycket mer snart än jag var tjugoandra augusti 2006, och ändå skrev jag då. Så varför inte kämpa vidare nu också. Till slut så blir det ju en roman. Jag vet det.

Firar för lite numera. Allt blir roligare med lite firande. Fyrafemtedelar ska jag fira, bestämmer jag nu. För att ha något rimligt mål att se fram emot. Det ska jag fira med att… kommer inte på något bra förslag just nu, får tänka på saken. Men fira ska jag!

Aktuellt mål: Fira fyrafemtedelar

Distrahera mera

Det som alltid piggar upp, och framför allt hjälper till att fördriva tid då man borde skriva men det bara inte går, är andra skrivarbloggar. Eftersom det finns så härligt många tänkte jag tipsa om några av mina favoriter.

Christin Ljungqvist
Den här har jag följt länge, älskar hur hon så generöst delar med sig av tankar och upplevelser på den knackliga vägen mot utgivning.

Hornstull goes Lilla Essingen
Snubblade helt nyligt på den här bloggen, den är så fascinerande eftersom Agnes efter en lång process äntligen fått skriva kontrakt med ett äkta förlag. Himlars så spännande! Det är ju dit vi alla vill.

Fridas författardrömmar
Härligt att hon i januari bestämde sig för att skriva en bok, och i december väntar hon på svar från ett intresserat förlag. Att det kan gå så snabbt, rakt mot toppen liksom! Blir väldigt peppad av en så effektiv människa.

Skrivarpiskan
Lite i kontrast med de där snart utgivna skrivarbloggarna så har vi den här tjejen, hon kämpar precis som jag någonstans kring halvvägs på olika bokprojekt. Gillar hennes korta små uppdateringar som ger känslan av hur det är att vara i där, i både med- och motgång.

Havsdjupens sal
Här har vi en tjej som skriver NaNo bland annat, ett skrivsätt helt olikt mitt eget. Ändå känner jag igen mig i hennes "kasta ut och börja om, är jag rädd för att avsluta"-tankar och jag följer med spänningen hennes ordräknare.

Tipsa gärna om du själv har en skrivarblogg, får inte nog att att "slösa" tid på sådana! :D

Gå i ide?



Ibland undrar man ju. Jag orkar verkligen inte få något gjort. Dåligt.

Tvivel

Jag kan skriva fina ord.
Och försöker jag tillräckligt länge blir det flera fina ord som hör ihop, och har ett fint flyt. Men har de någon poäng? Har de någon handling?
Har något av allt jag skrivit tidigare det minsta värde?

Kan någon tysta min hjärna lite? Hur ska man kunna skriva med allt det där tvivlet?

När jag försöker sammanställa exakt vilka problem jag tycker att jag har så kommer jag inte fram till något alls. Har bara en störande känsla, hela tiden, som gör att det tar emot att skriva. Från sommaren 2007 till sommaren 2008 (under mitt hemska, pinsamma, årslånga skrivuppehåll) försökte jag vänta ut känslan. Nu i höst har jag istället bestämt mig för att skriva oavsett hur det känns. Och jag blir ju nöjd, när det blir fina ord i fina texter. Men allt tvivel finns ändå kvar och gör att det är svårare att fatta pennan.

Så här kändes det aldrig på de tre tävlingsbidragen jag skrev i somras.
Beror det på att det här projektet betyder mycket mer för mig, eller på att jag valt ett för svårt projekt, eller kanske att jag arbetat för länge med samma sak, eller att jag är så nära slutet av något stort. Eller har tvivlet rätt och det är inte tillräckligt bra.

Yes. Fun.

En vit november



Min OCD ritade den här fina kalendern över november månad. Markerade dagar är skrivardagar. Alla andra dagar är... inte skrivardagar.
Se så fint det började. En veckas konstant skrivande och jag mådde så bra. Sedan tappade jag allt helt.

Aktuellt mål: Skapa fler skrivardagar i december än i november. För ovanlighetens skull ska alltså december vara mer grön än november.

Fokusera pipsvängen


fokusera...

Det där jag sa tidigare om att inte låta det gå för långt mellan skrivpassen, det som var mitt förra mål. Det gick åt pipsvängen. För att fixa till det har jag trimmat mitt liv. Nu är fokus helt på skrivandet. Inte på övriga projekt eller åtaganden osv.

Aktuellt mål: Skriv en timme om dagen
(When in doubt, go back to the basics liksom)

Ny månad, nya chanser!

Ytterligare reflektion: Astrid Lindgren skrev pipsvängen. Nu hittar google 19400 människor som skrivit pipsvängen, bara på internet. Författarskap i sitt mäktigaste!