Vecka 43, betyg: 45

Produktivitet i allmänhet:Jag kände mig rätt misslyckad i början av veckan. Men på fredag tog jag ett djupt andetag och sen blev allt bättre. Eller så berodde det på den stundande helgen. I vilket fall hittade jag lite energi. Lyckades hinna med alla saker jag borde, till och med disken. Men däremot hade jag svårt att hinna med träning (vilket nog var en bidragande orsak till mitt misslyckande) och skrivande. Antagligen ansträngde jag mig inte på rätt sätt.

Mot målen:

Drömmen – Blev väl cirka fyra timmar ineffektivt skrivande. Man kunde önska mer. Men det kunde ha gått sämre också. Fast inte så väldigt mycket. :P Jag ser min författardröm springa bort någonstans i horisonten, det är jobbigt att jaga. Jag vill ha den just framför mig, precis utom räckhåll. Så att jag hela tiden kämpar för att nå bara liiite längre.

Sökes – Jag har sökt lite mer flitigt, men jag har inga resultat för det. Lägenheterna får jag aldrig, de roliga jobben finns inte och på festen jag var i helgen fanns inte en kille som var längre än mig. 

Veckans bästa:
Mina nya snygga kläder. Värsta partyoutfiten för 600:-! Jag var utan tvekan snyggast på fest i lördags. Och längst. :P

Veckans sämsta:
Min svullodag i tisdags. Egentligen var väl inte svullomängden så stor men jag fick ont i magen och skuldkänslor och sen blev veckan dålig. Det var ungefär så här. Motvilligt skippade jag tisdagsträningen för att uträtta ett ärende. Ärendet gick jättedåligt (typ: mitt cykellås frös, jag glömde papperen jag skulle ha med mig och hela projektet gav ändå inte några resultat). Sur och besviken bestämde jag att godis och slapp var enda lösningen. Sen var veckan körd. Borde ha tränat lite mage och biceps och sedan skrivit istället. Men man kan inte var duktig jämt.


Vecka 42, betyg: 47

Produktivitet i allmänhet:
Jag har ansträngt mig lite mer än förra veckan. Men i mitten av veckan kände jag att det inte räckte så jag har hittat på en ny prio. Den ska tillämpas i veckan så nu ska jag göra det som verkligen behöver göras.

Mot målen:

Skrivande – Skrev inte ett ord. Det är därför jag är i desperat behov av en ny prio. Att skriva är viktigast! Vad ska jag annars göra? Vara en deprimerad kontorsassistent för resten av mitt liv. Skärpning genast!

Övrigt – Nada. Jag har väl all tid i världen på mig att hitta bättre lägenhet, roligare jobb och vilken pojkvän som helst? Eller?

Veckans bästa:
Såg en pjäs i helgen. Jätteroligt att göra något speciellt och bli underhållen så där. Och så var den väldigt bra också.

Veckans sämsta:
Disken. Den odiskade disken. Den stora högen odiskad disk.


Vecka 41, betyg: 44

Produktivitet i allmänhet:
Den här veckan sög. Enda anledningen att den inte totalfloppade var att jag tog tag i mitt skrivande i helgen så det var värt några poäng. I veckan blev det höst. Helt plötsligt från en dag till en annan kom mörkret. Trodde knappt att jag skulle ta mig ur sängen. Jag var riktigt omotiverad för att jobba. På dåligt humör kan vi nog kalla det. Inte lätt att vara produktiv då. Jag vet exakt vad som krävs för att bli på bra humör igen efter en jobbig dag, jag behöver bara skriva eller producera något annat. Men ändå väljer jag att lägga mig och se tv. För mycket tv. Nästan att man misstänker att mörkret gör att jag vill vara på dåligt humör.

Mot målen:

Skrivande – Efter jag inte skrivit något på hela veckan spurtade jag ikapp med 8h skrivande i helgen. Men jag önskar att jag skrev regelbundet på vardagarna också. Minns att jag planerade att lämna de senaste två halvfärdiga kapitlen som jag inte är nöjd med för att ge mig på något nytt, men så blev det inte. Jag fortsatte att omarbeta det jag redan skrivit och nu börjar jag känna att jag kanske kan bli nöjd trots allt. Känns bra att inte bara överge något halvdåligt så där.

Övrigt – Nada.

Veckans bästa:
Rolig fest. Pojkfri fest. Men rolig ändå.

Veckans sämsta:
Bråkade med en kompis. Och har ingen lust att ursäkta mig heller.


Vecka 40, betyg: 48

Produktivitet i allmänhet:
Början av veckan gick jättebra, sen tappade jag stinget. Helgen blev en "kanske, senare"-sort. Jag var inte mitt önskade peppiga jag. Till slut på söndag eftermiddag fick jag lite veckans-att-göra-lista-är-inte-slut-panik och lyckades klämma in de sista punkterna i någon slags spurt.

Mot målen:

Skrivande – Men jag hann ändå bara klämma in 2 timmar skrivande på söndag kväll. Hamnade i ett jättebra flyt och fick en bra känsla, det var en sån där kväll då jag fortsatt hela natten om jag inte behövt jobba dagen därpå. Synd att man hela tiden måste sova. Natten är ju min produktiva tid. 

Pojkvän – Har varit utan så länge att jag har glömt hur det känns. Kan bara vara mitt eget fel. Eller? Jo, så måste det vara. Jag måste alltså ändra mig. Kan illustrera detta med en cykelhistoria. När jag cyklar uppför en lång tung backe ska det gå ganska snabbt och jag ska se totalt oberörd ut, så är det bara. Idag blev jag omcyklad av en kille som verkligen ansträngde sig, vickade med cykeln fram och tillbaka som man gör för att få mer kraft. Så där borde jag göra så blir det mindre jobbigt, tänkte jag. Försökte i ett halvt tramptag. Nä då syns det ju att jag anstränger mig, tänkte jag sedan och slutade. Så är jag i hela mitt liv. Jag ska se totalt oberörd ut. Snacka om att jag gjort många killar osäkra, det är ungefär den tredje saken varje ny kille säger till mig. Fråga mig inte vilka de första två är. Och ser man så totalt oberörd ut är det väl ingen som faktiskt tror att man är ensam eller intresserad heller. Och de duktiga killar som ändå genomskådar det hela inser att jag är så jobbig att jag försöker spela oberörd trots att jag inte är det och vet bättre än att närma sig då. Hee, ja då fick ni en liten karaktärsanalys igen. I vilket fall måste det bli ändring.

Bostad & Jobb – Jag upprepar vad jag sa förra veckan. Bättring tack! Måste vara lite mer PÅ trots att jag redan har både bostad och jobb. Man kan inte bara nöja sig. Jag kan iaf inte bara nöja mig.

Veckans bästa:
Har flyttat om hemma. Inte möblerna men innehållet. Så nu känns allt lite nytt och lite fint. Det är skoj om jag nu ska bo här hela hösten också.

Veckans sämsta:
Har sovit för lite i veckan. Det är inte bra för hälsan.


Kvartalsrapport

Visst låter det spännande med en kvartalsrapport? :P Tanken är att jag ska stämma av hur långt jag kommit med min årsmål. Men just nu känner jag istället bara för att hispa över det faktum att vi är inne på sista kvartalet!! Det är oktober!!! Vart tar tiden vägen?

Mörka, dystra oktober har aldrig varit min favorit. Den gör mig mörk och orkeslös. (Samma sak med november.) Dessutom har jag panik eftersom det återstår så lite av året och jag har så mycket att göra! Höstdepp och höstpanik!

Men egentligen borde jag inte ha ångest. För det tredje kvartalet har med god marginal varit mitt mest produktiva hittills! Dels var jag rent allmänt effektiv och produktiv (thank you sommar och sol!), sen har jag också tagit mig en bit i kamperna. 

Skrivande – Årets första halvår skrev jag ½ kapitel per månad. Dessa tre månader har jag dock skrivit 1 kapitel per månad. Med 6 skrivna kapitel i år ligger jag visserligen lite efter mot årsmålet men det är inte omöjligt att uppnå. Måste bara öka frekvensen de sista tre månaderna till 2 kapitel per månad. Sen har jag mitt dussin.

Jobb – Det var arbetslösheten som gjorde mig mest anti tidigare i år. Jag ska ha ett jobb från den 1/9 lovade jag mig själv. Och gjorde sedan inte speciellt mycket för att få det. Vad händer? Jag får det! Fatta lyckan. Det är inte världens mest utmanande jobb men arbetskompisarna är trevliga och jag trivs. Det tar inte emot att gå till jobbet varje dag. (Förutom den där sekunden då jag vaknar och tänker "GAH". Försöker ändra min reflextanke till "ja" istället men det är svårt att ändra på en reflex, hittills blir det mest "GJAH".) I vilket fall. Jag har jobb. Ända till nyår. Så en punkt på listan är faktiskt uppnådd. Otroligt men sant.

Pojkvän – Börjar bli rent förbaskad på hur dåligt det går. Okej, inte på riktigt. Bara tillfälligt. Jag vill inte vara singel till nyår och min födelsedag. Då jag blir 26!! Urka. Jag vill inte vara den sista singeln på jordens yta. (Kanske är det därför jag inte hittar någon? Jag söker en pojkvän för att alla andra känner ett behov av att vara med någon, inte för att jag själv känner behovet.) Skulle nog inte kunna räkna upp alla tillfälliga flirtar jag haft i år. Men av dem är det bara en kille som satt några spår. Och det var knappt en flirt. Vi flirtade över dansgolvet och när stället stängde pratade vi en kort stund innan vi båda blev ivägdragna (mot vår vilja) av respektive kompisar. Hoppas på att hitta någon verklig kille som väcker mitt intresse snart. En kille som gör att jag vill ha HONOM, inte att jag bara inte vill vara ensam ensam. En kille som inte är Jensen "galet snygg" Ackles. (Eller gärna Jensen "galet snygg" Ackles också, om han kommer till Sverige. ;) )

Bostad – Bor i samma lägenhet. Har dock fortfarande ett halvlöfte om en lägenhet i höst (november), hoppas att det blir så. Den är rätt perfekt!

PS. Nu när jag skummade juli-sept arkiven i bloggen för att göra min utvärdering hittade jag världens roligaste slarvfel. Innebörden av ordet blev en helt annan. Tänker inte säga vad det var för det var lite pinsamt, men nu är det rättat iaf. :) 

PPS. Hittade en rolig mening i ett inlägg från augusti. "Sommaren är helt klart min mest produktiva årstid. Eller, det blir väl vad man gör det till så i höst får jag bara lov att bevisa att jag kan prestera även då!". Kanske dags att börja bevisa?

Vecka 39, betyg: 49

Produktivitet i allmänhet:
En typisk mittimellanvecka. Jag har haft en sjua som produktivitetsbetyg varje dag. Det innebär t.ex. åtta timmars arbetsdag, träning, god kost, en timme skrivande, tv på kvällen, hyfsad sängtid. Inte dåligt alls, men inte märkvärdigt heller. 

Mot målen:

Skrivande – Har skrivit 11h i veckan, majoriteten av dessa var nu i helgen. För två veckor sedan krävde jag att jag skulle hinna ytterligare ett kapitel innan september var slut. Nu kan jag konstatera att trots att jag kommit en god bit på väg så är det inte färdigt. Det är ganska långt redan men handlingsmässigt har jag nog inte hunnit mer än hälften. Dessutom har jag känt vissa tvivel inför det här kapitlet (och även förra). De håller inte lika hög klass som resten och de är inte lika fokuserade heller. Så jag tror att jag ska lämna det här kapitlet tills vidare och istället börja på ett mer dramatiskt.

Pojkvän – Väldigt lite socialliv den här veckan också. Jag har iaf pratat med några gamla vänner. Men jag har inte lärt känna några nya vänner (potentiella pojkvänner). Är jag den eviga singeln? Och i så fall varför? Har jag för höga krav? Vill jag det inte tillräckligt? (Tänker inte ens föreslå att jag inte skulle vara värd det. För det är jag.) Har dessutom blivit bjuden på tre fester samma helg nu i oktober, höjden av otur. Först händer ingenting på flera veckor, sedan händer allt på en gång. Som med chilisås.

Bostad & Jobb – Fortsatt avvaktande sökande. Mer betoning på avvaktande än sökande den här veckan. Bättring tack!

Veckans bästa:
Har sett premiären av Veronica Mars säsong 3 och Supernatural säsong 2 och båda avsnitten var väldigt lovande och gav mersmak. Yay! Tv-hösten är verkligen här!

Veckans sämsta:
Mitt favoritpass blev inställt. Det sög.


Vecka 38, betyg: 44

Produktivitet i allmänhet:
Jag väljer att lägga mig i soffan och slöa efter jobbet. För två veckor sedan var jag sjuk och upptäckte att livet faktiskt inte kraschade av att jag tog det lugnt. Nu känns det som att jag lever kvar i den insikten. Som att det inte är viktigt att vara produktiv. Men det är det! Det är hela mitt mål! Eller också har livet kommit ikapp mig. Kanske är jag inte energisk nog att orka vara produktiv på min fritid när jag jobbar heltid. Men det vägrar jag tro. 

Mot målen:

Skrivande – Jag har så smått kommit igång igen, det känns bra. I veckan blev det 5h skrivtid. Jag gjorde riktigt snygga karaktärsprofiler. En A4 per person där jag antecknade deras bakgrund, deras åsikter, skissade deras lägenheter m.m. Skönt att ha allt på en plats istället för utspritt på små lappar här och var.

Pojkvän – Nej. Det enda socialliv jag haft i veckan är med familj och släkt. 

Bostad & Jobb – Avvaktande sökande. Det här är ändå två saker jag redan har. Visst byter jag gärna upp mig men det är ingen panik. Bättre att fokusera på de två saker jag helt saknar.

Veckans bästa:
Kräftskiva!

Veckans sämsta:
Har ätit förskräckligt onyttigt vilket bidrar till min värdelöshetskänsla. Dessutom fick jag ont i magen av det.