Kapitel 7

Och så var äntligen kapitel 7 klart, fyra dagar efter schemat.
Jag känner ändå hoppet, idag lyckades jag nämligen laga pennan som inte ville klicka! Min favoriiit!

trasig penna

Dåligt omen?

Min favoritpenna exploderade, fjädern och alla möjliga delar sköt iväg åt olika håll. Nu när jag bygger ihop den igen så klickar den inte. Sorg.

Första bakslaget

Jag lyckades inte under veckan som passerat få klart kapitel 7.
Jag skrev bara fem timmar under veckan och det hade behövs dubbelt så mycket för att få till något bra. Det var första gången i år som jag stötte på lite motstånd och jag var inte beredd, har blivit så van och bekväm med att allt ska gå lätt.

Betyder att jag har lite mer att prestera den här veckan! För jag kan inte hamna efter i planen. Sånt utrymme finns inte.

Lärt mig min läxa

Nästa roman ska bara ha en huvudperson
Nästa roman ska ha en mer konkret handling
Nästa roman ska jag skriva kronologiskt, från början till slut


Kanske. Den som lever får se. ;)

Kapitel 6

Kapitel 6: Klart!

Glömde visst skriva i söndags att även kapitel 6 är klart. Jag ligger helt i fas med mitt nyårslöfte. :D
Kapitel 6 var för övrigt mycket bättre och mer lättskrivet än jag mindes, krävdes bara ett par skrivtimmar för att nå önskad nöjdhet.

Kapitel 5

Done and done.

Japp, även kapitel 5 är klart. Och det blev över förväntan! Det första utkastet var mycket bättre än jag mindes så det krävdes inte allt för mycket extra arbete. Tror det blev 5h skrivtid eller något sånt.
Man kunde kanske tycka att jag kunde lägga lite timmar på senare kapitel när jag har en sån här slapp-vecka men det är tydligen svårt. Får bara hoppas att när jag väl får ett riktigt tidskrävande kapitel så lägger jag de timmar som behövs.

Hittills går det ju iaf grymt bra. Jag känner som att jag kan hålla mitt nyårslöfte.

Superplanerat

Nu har jag superplanerat min vecka, så där detaljerat så man antingen blir effektiv eller galen. Men jag ska prova en vecka i alla fall. Lite galenskap kan det vara värt att bli klar med sin bok. Så här ser veckans skrivtider ut de närmaste dagarna.

Tisdag:  20.00 - 22.00
Onsdag: 20.30 - 22.00
Torsag: 20.30 - 22.00


I den här fina planen har jag gjort plats för allt hushållsarbete och all träning, och där efter 22 kan jag se mina serier och sånt innan jag lägger mig i tid för det är viktigt att sova mycket om man ska orka skriva. Har också planerat nyttiga middagar varje dag för att få skrivenergi, här lämnas inget åt slumpen! (Det jag inte fick med i schemat var att hälsa på en kompis som jag verkligen är skyldig ett besök nu.. men det ska nog lösa sig det också...)

Nu är bloggtiden slut och disken väntar. Bäst att inte slöa. :)

Kapitel 4

Kapitel 4: klart
Jag: riktigt nöjd

Fascinerande hur det går framåt. Börjar nästan vänta första bakslaget. Den passerade veckan får man nog säga att det var tur att kapitlet redan var i stort färdigt så lite som jag skrev. Annat blir det nu till veckan, nu måste jag kämpa för att hålla mig i fas med planen - spännande!