Dags för en bekännelse

Jag är skyldig till att försumma min bok.

Januari till juli 2007 skrev jag 8 fantastiska kapitel till min bok. Faktiskt de 8 bästa (av totalt 18). Men sedan semestern i augusti förra året har jag inte ansträngt mig. Skrivandet var kämpigt och jag lät det vara så. Det är förfärligt men sant. Bevisen finns här i bloggen, hopplöst inlindande i distraherande krusiduller.

Jag har inte skrivit på min bok på ett år.

Det ska bli ändring på det nu. Har redan börjat hitta tillbaka till orden. Har i sommar knåpat ihop bidrag till tre olika skrivtävlingar med finfina vinster. Vore en väldigt välkommen överraskning om det i höst visar sig att jag vann något. Men jag räknar inte med det. Jag räknar dock med att kunna ta den skrivglädjen och inspirationen till min bok. Oktober till december 2008 ska jag skriva så pennan glöder!

Problemen uppstod förra sommaren då jag fick för mig att jag skulle lösa skrivkrampen genom att börja omskriva boken. Stort misstag. Istället för att fokusera på allt nytt bra som kom ur mig fokuserade jag på allt gammalt dåligt som kommit tidigare. Så nu ska jag se till att skriva alla kapitel klart innan jag börjar det farliga redigeringsarbetet allt för seriöst.

Förstå att det bara saknas 7 kapitel, det skriver man ju på tre månader om man anstränger sig!

Förstå att det nu var fyra år sedan jag började den här boken, dags att avsluta den!