Nästa problem

Aktuellt skrivtips: Prioritera skrivandet

Sedan jag bestämde mig för att skriva 350 ord/dag har jag lyckats två av sju dagar. Två.
Då har jag inte bara varit lat utan saker har kommit emellan. Saker som jag av en eller annan anledning har priortierat högre än skrivandet. Så vad gjorde jag den där lilla tillgängliga timmen istället för att skriva?

Hushållsarbete - 1 dag
Träning - 1 dag
Socialt - 1 dag
TV/Internet/Böcker - 2 dagar

Det är väl ungefär det min fritid består av, då jag inte skriver. I stort sätt all min lediga tid faller in under någon av de här fyra kategorierna. Det gäller inte att minska träningen eller strypa det sociala umgänget, det gäller att hitta en enda timme varje dag där jag kan prioritera skrivandet istället.

Aktuellt mål: Skriva en timme (minst 350 ord) om dagen

Nej, är svaret på frågan.

Frågan är om skrivlust och effektivitet automatiskt fortsätter om man väl hittat det.
Har de senaste två veckorna lärt mig att nej, så är det inte.

Det är som ett förhållande, skrivandet och jag, man måste hela tiden arbeta på det. Känner inte att jag gjort det de senaste två veckorna. Men då jag väl sätter mig ner för att skriva så går det fortfarande bra. Så det gäller att passa på nu när orden finns. Det var bara det där svåra med att sätta rumpan framför datorn och fokusera.

Aktuellt skrivtips: Sätt krav på kvantitet

Jag har alltid varit emot kvantitet i skrivande, eftersom jag inbillar mig att det kommer på bekostnad av kvalitet. Men när jag ser tillbaka på de senaste fyra åren visar det sig att de perioder (våren 2007 & sommaren 2008) som jag skrivit mest OCH BÄST har varit de perioder jag arbetet enligt 1h/dag-löftet.

Aktuellt mål: Skriva en timme (minst 350 ord) om dagen


Det ger en månadsproduktion på tiotusen ord, och det skulle göra all skillnad just nu tror jag. Det skulle inte minst göra att de 7 saknade kapitlen i boken är skrivna till nyår!