Kvartal 1

Jag kan inte förstå att det redan har gått en fjärdedel av året. Då borde jag väl rimligen ha hunnit en fjärdedel av mina mål. Behöver jag ens skriva att så är inte fallet? Så vad ska jag göra för att lösa problemen?

Jobb – Jag ska avvika 30-60 minuter varje dag till att aktivt söka jobb som inte finns på arbetsförmedlingen.
Skrivande – Jag ska skriva en timme varje dag. Än om jag inte känner mig inspirerad så ska jag sätta mig framför papperet en timme och försöka (tid då man råkar somna räknas inte). Jag provade den här metoden ett tag förra året med strålande resultat!
Pojkvän – Faktum är att på senaste tiden är det här målet det som känns lättast att uppnå. Bara jag fortsätter att vara social och öppen (och alltså inte avvisa killar innan jag känner dem) förutspår jag en pojkvän till sommaren. Fungerar inte det får jag väl hitta på någon desperat metod då.
Bostad – Trots att jag lagt bostadsjakten på is eftersom jag inte vill flytta förrän efter sommaren så har jag anmält intresse på någon lägenhet varje vecka, och inte fått dem, inte ens nästan. Förhoppningsvis blir det min tur innan maj då jag tänker ta tag i letandet på allvar igen.

Med de här metoderna ska jag se till att kvartal 2 blir bättre än det första! Kvartal 1 har visserligen inte varit helt oproduktivt, jag har tagit mig framåt i kampen. Men den framgång jag haft känns proportionell mot en månads ansträngningar, inte tre.

"Underbar helg" eller Vecka 12

Produktivitet i allmänhet: 43%
De första fyra dagarna spenderade jag i lathetens tecken, de sista tre dagarna i veckan var raka motsatsen utan en enda lugn minut.

Mot målen: 15%

Sämst till bäst:
Skrivande – Jag har ansträngt mig pinsamt lite för att komma framåt med mitt skrivande. Jag förstår inte vad det krävs för att jag ska rycka upp mig och utnyttja tiden!?
Jobb – Jag har bara gjort några trevande ansträngningar, jag måste verkligen höja insatsen!
Pojkvän – Allra bäst i veckan har det gått på det romantiska sociala planet. Killen i fråga är dock ingen jag ser en framtid med men han var ändå väldigt charmig och skön. Är jag inte helt störande vag på de mer intressanta bitarna? :) Kanske berättar jag lite mer om det hela någon annan dag… men jag vet inte om jag vill se svart på vitt hur hopplös jag är. :P
Det är lite svårt att sammanfatta resultaten men jag ger 0% för hela veckan pga resultatlösheten med en liten bonus för killen.

Socialliv: 25%

Jag vill inte påstå att jag ansträngde mig för att hitta nya sociala situationer, men när jag väl hamnande i sådana så måste jag säga att jag åtminstone ansträngde mig för att vara social. Och då menar jag inte bara killen från i helgen. Riktigt skapligt för att vara första riktiga veckan med det nya fokuset!

Veckans betyg: 36 (Av max 70.)

"Check" eller Vecka 11

Produktivitet i allmänhet: 70%
Riktigt förbaskat bra! Jag har inte slösat bort en enda dag. Ingen av dagarna i veckan har varit psykeffektiv men alla har varit över medel. Jag har checkat av var enda punkt på min "att göra"-lista för veckan.

Mot målen: 20%

Jag har gjort lite nyttiga saker i jobbjakten, än om de inte gett ett jobb. Jag har kämpat på lite i skrivkampen, än om det inte gett någon färdig novell. Jag har inte kämpat alls för att få en pojkvän och har heller inte fått någon pojkvän. Jag är inte missnöjd med veckan. Om jag tar med det här resultatet till nästa vecka och bara skruvar upp det ytterligare så kan det nog bli riktigt bra till slut!

Socialliv: 0%

Jag har identifierat det nya hindret som stoppar mig från att uppnå mina mål. Tidigare var det dåliga sömnvanor som hindrade min produktivitet. Nu är det dåligt socialliv som hindrar min chans att hitta en pojkvän. Jag är väldigt social med alla de underbara människor som redan finns i mitt liv men eftersom ingen av dessa är en potentiell pojkvän måste jag uppenbarligen utvidga min bekantskapskrets. Det kanske är blyghet eller kanske lathet som gör att jag gärna håller mig inom mina invanda gränser. Jag har lyckats överkommit hindret om jag spontant tar kontakt med nya människor, om jag försöker starta samtal, om jag inte avvisar fullt så många killar, om jag hittar på nya sociala aktiviteter m.m. Just den här veckan kan jag inte påstå att jag har haft kontakt med någon ny människa direkt. Om man inte räknar alla kunder på mitt jobb men jag ser inte långa bekantskaper i framtiden med dem. Hm, kanske är det som är problemet. Jag kanske borde se möjliga bekantskaper i alla människor? Får se hur det går nu till veckan då jag verkligen ska försöka anstränga mig att överkomma mitt sociala hinder!

Veckans betyg: 50 (Av max 70.)
Rekordhögt!

"En fiende besegrad" eller Vecka 10

Produktivitet i allmänhet: 35%
Jag hade fyra okej dagar och tre bortslösade dagar så egentligen borde väl procenten hamna vid femtio men jag måste gå på min känsla och dra ned den siffran lite. Är rätt missnöjd med den här veckan. Ska verkligen försöka göra nästa vecka bättre och mer positiv.

Mot målen: 0%

Det har nästan känts som att jag har legat på minus. Ickeframgången i min jobbjakt gjorde mig deppig vilket är värt minusprocent, fast å andra sidan känner jag att jag fått lite jäklar anamma som jag ska börja använda till veckan. Även i skrivarkampen haft jag upplevt ett misslyckande. Potentiellt kunde det bli minus även där, men bara om man tänker på den del av novellen jag inte hann skriva. Om man istället fokuserar på den del av novellen som blev skriven så ser det ljusare ut. Totalt får jag lov att kvitta minuspoängen mot mina små framgångar och kalla det noll.

Sovstatistik: 95%

Inte mycket att klaga på. Sov kring 1-9 varje natt utom två nätter då jag tog sovmorgon till 10:30. I början av året var mina hemska sömnvanor en av mina allra värsta fiender i kampen mot mina mål men den är nu besegrad! Till nästa vecka kanske jag får identifiera ett nytt huvudhinder att överkomma. (Men man ska aldrig vara riktigt nöjd så jag sätter inte hundra procent. ;) )

Veckans betyg: 36 (Av max 70.)

Failure

Jag ville verkligen skicka in en novell till den tävling jag valt ut för mars månad. Jag försökte verkligen göra det också, men inte tillräckligt mycket. Jag hade hela dagen på mig att fixa novellen, men jag arbetade bara med den klockan 22-00. Och eftersom sista dagen att delta i tävlingen var idag så är det nu rätt hopplöst, tiden har minst sagt gått ut. Men ärligt talat tror jag inte att det hade hjälp än om jag hade kämpat hela dagen. Det jag har nu är en nästan färdig novell. (Hade jag jobbat hela dagen hade jag nog haft en färdig novell.) Men efter novellen är färdigskriven så vill jag helst ha en vecka innan någon ska läsa den. Jag vill hinna läsa den hundra gånger själv och ändra små detaljer, jag vill att den ska hinna sjunka in så att jag ser vad som fungerar och inte, jag vill hinna gå igenom allt så att det är logiskt och inte allt för svårt att förstå, jag vill hinna fundera över alternativa formuleringar. Jag förstår inte hur jag trodde att jag skulle hinna klart den här novellen när jag fick jobba tors-sön förra veckan och då jag hade ett annat (mindre roligt) projekt den här veckan som var mer akut än en novelltävling. Det var inte ens en speciellt bra novelltävling men just nu känns det iaf så väldigt misslyckat. Den här novellen passade så bra på temat och formatet, vem vet när jag kommer att färdigställa den och få användningen av den nu. Supertrist.

"Kneg" eller Vecka 9

Produktivitet i allmänhet: 67%
Extremt svårt att säga hur effektiv jag varit i veckan eftersom jag jobbat fyra dagar. Hela idén med en produktivitetsblogg var att utnyttja all min arbetslösa tid, det är skillnad att jobba hela dagarna och kräva samma produktivitetsgrad av den lilla fritid man då har. Av de tre dagar jag inte jobbade lyckades jag vara aktiv i två dagar, så jag sätter två trejdedelar på procenten.

Mot målen: 10%

Jag har gjort tama försök att nå mina mål. Jag har sökt ett jobb (som jag inte har en chans att få), jag har "sökt" pojkvän på en fest (och råkat flirta med två gifta killar, pfft), jag har sökt framgång inom skrivande genom att arbeta lite på mars månads tävlingsnovell.

Sovstatistik: 50%

När jag jobbat har jag lyckats sova 23:30-6:30, så det är jag ganska nöjd med. Natten till måndag spenderade jag med näsan i en bok så jag somnade inte förrän 6:30 (och det var med tvång) men jag tog mig ändå upp till 12 så dagen efter blev iaf inte drabbad. Generellt har jag sovit för lite i veckan men hellre det än för mycket så jag är hyfsat nöjd.

Veckans betyg: 44 (Av max 70.)