Bokförlag säger inte kanske

Allt eftersom boken tar form tänker jag mer och mer på det som händer sedan. Det känns fortfarande väldigt overkligt. Känns helt overkligt att jag skulle få ett refuseringsbrev. Känns ännu mer overkligt att jag skulle bli utgiven. Det enda som känns troligt är att boken aldrig blir färdig eller att den försvinner på posten varje gång jag försöker skicka den till ett bokförlag. Och det är det enda som inte kommer att hända. För jag ska, liksom alla författare som når målet, få den stora belöningen att bil bedömd. Overkligt.

Nu är ju inte boken färdig riktigt än. Men jag längtar verkligen till den dag den är det. Samtidigt som jag fasar inför det.

Tänk om jag blir refuserad, vad har jag kvar då liksom? Jag är inte bra nog, kanske aldrig blir bra nog. Inte för att jag någonsin tänker ge upp men det kommer att kännas mycket tyngre att släpa fötterna till jobbet då...

Tänk om jag blir utgiven, här får du allt-du-någonsin-velat-ha liksom? Nä, jag kan inte tänka på det.

Måste bara fokusera på att få boken klar. Fem veckor kvar av året. Hjälp!

Oktober äro grå

Jag fortsätter att plikttroget rapportera bokens status varje månad. Än om det inte händer så mycket. :) Jag har skrivit om två kapitel. Visst, det går framåt. Men går det tillräckligt framåt för att jag ska hinna klart till nyår? Annars faller ju mitt enda nyårslöfte! (Bättre förra året då jag hade fyra stycken. :P )

Egentligen är det bra att jag kunnat prestera något alls i oktober, för det har varit en tokigt stressig månad. Jag har knappt varit hemma alls... vilket påverkat träningen och kosten negativt. (Vilket också får mig att vilja... inte ha en pojkvän. Min stackars pojkvän, han är så snäll. Men jag är inte kär i honom, om sanningen ska fram. För inte är det kärlek när det känns som att han "tar tid" från viktigare saker...) Men faktiskt har inte boken påverkats av stressen, inte negativt iaf. Har snarare arbetat mer på den när jag haft mindre tid. Kanske behövs lite press, något som skruvar åt. I så fall kommer det att gå väldigt bra från och med nu då min stora sista deadline närmar sig (också känt som "Det sista målet" eller "Mål 5")

Mål 1 eller "Drömmålet" - Boken skulle var klar 070531
Mål 2 eller "Kompromissmålet" - Boken skulle vara klar 070630
Mål 3 eller "Må bra målet" - Boken skulle vara klar 070930
Mål 4 eller "Varför inte målet" - Boken ska vara klar 071130 (Har redan totalt gett upp på detta.)
Mål 5 eller "Det sista målet" - Boken SKA vara klar 071231. Det finns inga alternativ här.

Det känns så overkligt nu. När jag ändå närmar mig, långsamt men sä... långsamt, att jag faktiskt kommer att skicka min bok till ett riktigt förlag. Ett riktigt förlag som sedan kommer att bedöma min bok och meddela mig om det vill ge boken en chans eller inte. Helt tokigt. Men jag längtar!